Fietsen op regionale routes

Nieuwe streken op regionale routes beleven

De eigenschappen van de regionale routes liggen vaak bij twee kenmerken: de lengte en/of het regionale karakter. Daaronder vallen de routenetwerken in de verschillende regio's. Direct over de grens bij Arnhem tot Roermond is de NiederRheinroute met ca. 2000 km een prachtig fietsroutenetwerk. Je kunt de route zolang maken als je wilt, want door de verschillende bijroutes kan de route worden afgekort. In Brandenburg, de deelstaat die rondom Berlijn ligt is eveneens een van de langste Duitse fietsroutes te vinden: de Tour Brandenburg.

 

Vaak gehoord op de Vakantiebeurs in Utrecht: fietsen in de Harz. Nu is de Harz het noordelijkste middelgebergte van Duitsland en daardoor een uitstekend wandelgebied en een paradijs voor mountainbikers. Voor een tochtje met je 'gewone' fiets is de streek echter minder geschikt. Een alternatief? De Harz-Rundweg door het vlakkere Harzvoorland. De rond is ca. 400 km lang.

 

Fietsen op regoniale routes laat je snel kennis maken met een nieuwe streek of steden. De route Berlijn naar Leipzig combineert stad en land.

Bike & Breakfast - Fietsportaal voor Europa

© 2006-2018 | Bike & Breakfast | ✆ +31 (0)30 7011000contact | colofon | privacy